Польща планує запровадити тимчасовий прикордонний контроль в межах Шенґенської зони.

Про це заявив заступника міністра внутрішніх справ Польщі Ярослав Зелінський – повідомив інформаційний портал Wirtualna Polska.

 

 

Прикордонний контроль заплановано запровадити на період проведення у Варшаві саміту НАТО 8-9 липня і Всесвітнього дня молоді – у Кракові, 26-31 липня поточного року.

 

«Всесвітній день молоді буде великою урочистістю з величезною кількістю міжнародних учасників, передовсім молодих людей. Саміт НАТО буде великим скупченням VIP-ів, високих представників багатьох держав. Тож ми вважаємо відновлення прикордонного контролю необхідним заходом», – зазначив Ярослав Зелінський.

 

За його словами, механізм тимчасового відновлення прикордонного контролю застосовувався вже двічі і добре себе зарекомендував, оскільки сприяв підвищенню рівня безпеки.

 

Раніше Польща запроваджувала прикордонний контроль на період проведення чемпіонату Європи з футболи в 2012 році і саміту з питань клімату в 2013 році.

 

Окрім того, заступник міністра МВС зазначив, що його відомство розраховує на те, що польський Сейм ухвалить  так званий антитерористичний закон ще до початку зазначених заходів.

21.02.2016