ІТ-волонтер написав додаток для відстежування комунального транспорту.

У Львові волонтер Кирило Пісковець написав для ІТ-управління міськради мобільний додаток «Lviv Transport Tracker», що дозволить стежити за пересуванням комунального транспорту та показуватиме, коли конкретний автобус, трамвай або тролейбус прибуде на зупинку, а також зможе ставити нагадування, коли потрібно вийти із дому, аби встигнути на зупинку до прибуття транспорту, передає Zaxid.net.

 

Зараз додаток тестують, а через кілька тижнів ІТ-управління презентує свій проект і його можна буде безкоштовно скачати у Google Play. Спочатку додаток буде доступний лише для користувачів ґаджетів із операційною системою Android, але в ЛМР вже шукають розробників, які б могли створити аналогічний додаток для ОС iOS.

 

Керівник ІТ-управління ЛМР Тимофій Александровець розповів, що наразі за допомогою додатку можна відстежувати пересування лише комунального транспорту - автобусів ЛКП «АТП-1» (маршрути № 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46), а також трамваїв і тролейбусів.

 

«Весь комунальний транспорт обладнаний GPS-навігаторами, які передають дані про його місцезнаходження у реальному часі. Ми плануємо підключати і приватних перевізників. Зараз це питання узгоджується», - розповів Тимофій Александолвець.

 

Базово у додатку можна буде обрати зупинку і переглянути, коли і який транспорт на неї має приїхати і встановити собі нагадування, щоб вчасно дійти до зупинки.

18.02.2016