Томбінський вказав депутатам на "безвізові" закони, погоджені ЄС.

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський закликав народних депутатів ухвалити позосталі закони, потрібні для виконання Плану з візової лібералізації.

 

Про це йдеться у коментарі Томбінського, поширеного на офіційній сторінці представництва у Facebook.

 

"Я вітаю роботу, що ведеться поточного тижня у Верховній Раді щодо важливого актикорупційного законодавства, яке також є частиною зобов'язань України, які стосуються візової лібералізації. Проекти законів про виявлення, розшук та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (#4056), та про арешт майна та інститут спеціальної конфіскації (#4054) – відповідають стандартам ЄС", – зазначив амбасадор.

 

Ян Томбінський також закликав не зволікати із запровадженням у 2016 році "у відповідності до зобов'язань України" ефективної системи декларування статків. "Така система має бути всеохопною та стосуватися усіх посадовців, які працюють у сферах і на посадах, що є уразливими до корупції. Посадовці подаватимуть свої декларації в електронній формі, аби дозволити Національній аґенції з питань запобігання корупції, щойно вона буде у стані повної працездатності, здійснювати свою роботу. Наразі саме час – після восьми місяців неефективних спроб створити це агентство та побачити його у дії", – підкреслив пан посол.

 

Водночас Томбінський висловив стурбованість проектом змін до закону "Про прокуратуру" (#4055), ініційованого президентом, адже ці зміни "загрожують незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через надання забагато дискреційної влади генеральному прокурору".

 

16.02.2016