Мешканці району зможуть потрапити в ЄС за спрощеною процедурою.

Мешканці Верховинського району зможуть легше потрапити в ЄС завдяки малому прикордонному руху, повідомила Генконсул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, передає Курс.

 

Елеонора Молдован зазначила, що румунська сторона зацікавлена у транскордонному співробітництві з Україною, тому підписана угода про малий прикордонний рух дасть можливість перетинати румунсько-український кордон у спрощеному форматі в межах 30-кілометрової зони.

 

Генконсул додала, що зареєструватись на прийом у консульство для отимання картки потрібно через смс-повідомлення.

 

«На подання заяви у консульство потрібно представити копії двох паспортів – закордонного (закордонний паспорт повинен бути дійсний щонайменше 2 роки і три місяці) та українського з місцем реєстрації (має бути зазначено, що громадянин проживає у прикордонному регіоні не менше трьох років).

 

Окрім цього, потрібно мати (основна умова) контактну особу з румунської сторони, чітко зазначити її ім’я, прізвище, адресу та телефон. Протягом двох місяців після подання документів Консульство надасть картку малого прикордонного руху, яка дає право перетинати українсько-румунський кордон за спрощеною процедурою», – пояснили процедуру у Верховинській райдержадміністрації.

15.02.2016