Перші 45 контрактників з області відправились на навчання в Академії Сухопутних військ.

Сьогодні, 12 лютого, перші 45 військових-контрактників з Івано-Франківської області відправились на навчання на полігон Академії Сухопутних військ в Старичеві на Львівщині, передає Галка.

 

За словами виконувача обов’язків головного військового комісара області Олександра Музиченка, 12 військових вже були в зоні АТО, ще 29 – мають досвід військової служби. Решта – вперше прийшли до війька. Він додав, що залежно від досвіду бійців вишкіл триватиме до двох місяців.

 

В Академії Сухопутних військ  у Старичеві на Львівщині контрактники здобуватимуть спеціальності стрільців, гранатометників, водіїв та механіків, а потому їх скерують у військові частини.

 

«Як вам відомо, рядовий після підписання контракту отримує до семи тисяч гривень зарплати і має право вступати на навчання до вищих навчальних закладів, здобувати військове звання», – нагадав Олександр Музиченко.

 

Він висловив сподівання, що контрактники з Івано-Франківщини продовжать службу в 10-тій бригаді, нещодавно сформованій на теренах області.

 

Як повідомляв Z, у Міноборони оголосили набір на контрактну військову службу, наголошуючи, що велика кількість контрактників допоможе уникнути чергової хвилі мобілізації.

12.02.2016