Депутати проголосували за бюджет розвитку міста.

Сьогодні, 11 лютого, депутати Львівської міської ради ухвалили зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова. Загалом на ці видатки передбачено 1,2 млрд грн, передає ЗіК.

 

За відповідне рішення проголосувало 42 депутати. Хоча під час обговорення голова фракції Української галицької партії Тарас Чолій закликав не голосувати за бюджет розвитку, адже депутати не встигли його ретельно вивчити.

 

За його словами, у бюджеті розвитку понад 50% коштів закладено на дороги, а на освіту лише 8%, медицину – 3%.

 

«Розумію, чого за цей бюджет розвитку проголосують: депутати вибили гроші на свої округи. Але давайте зробимо так, щоб бюджет розвитку був повернутий обличчям до людей. Давайте переглянемо бюджет розвитку і дамо більше на медицину та освіту», – закликав Тарас Чолій.

 

На його пропозицію міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що фінансуванням медицини, освіти та соціального захисту займається держава. Унікальність Львова полягає у тому, що місто дофінансовує ці галузі.

 

У проекті ухвали йдеться про збільшення фінансування закладів культури у п’ять разів порівняно з минулими роками. Також збільшено фінансування спортивних проектів: відновлення спортзалів, басейнів у навчальних закладах і дитячих майданчиків.

 

Передбачено гроші й на закупівлю нового медобладнання, відкриття чотирьох сімейних амбулаторій, заходи з енергозбереження, відкриття 44 додаткових груп у дитячих садочках.

 

Левова частка видатків передбачена на інженерне господарство: ремонт доріг, каналізування вулиць.

 

Депутат від фракції ВО «Свобода» Андріан Гутник повідомив, що у бюджеті розвитку передбачено 15 млн грн на ЛКП «Муніципальна дружина», 51 млн грн на «Львівелектротранс», з них 7 млн на закупівлю вживаного транспорту, хоча Андрій Садовий обіцяв не купувати «старе дрантя».

11.02.2016