Пайєтт закликав прислухатися до заяв МВФ і продемонструвати "нульову терпимість до корупції".

Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт закликав прислухатися до заяви директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард про те, що МВФ може припинити співпрацю з Україною без належної боротьби із корупцією.

 

"Це додатковий аргумент на користь завершення перезавантаження українського уряду, котрий був би орієнтованим на реформи, й нульової терпимості до корупції", – написав посол на своїй сторінці у twitter.

 

В інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна" Джеффрі Пайєтт заявив, що США готові надавати українській стороні підтримку у переговорах із МВФ, якщо Україна проведе належні реформи. "Український уряд і парламент мають залишатися дисциплінованими у реалізації стратегії реформ уряду, а також опиратися тиску, спрямованому на рух у зворотній бік у цих критичних зусиллях. У міру того, як Україна продовжує проводити життєво важливі реформи, США продовжуватимуть працювати у тісному контакті із МВФ, ЄС, G7 та іншими донорами, щоби забезпечити належну підтримку зусиллям України для поліпшення інвестиційного клімату, інтеґрації України у глобальну економіку, щоби поставити цю країну на шлях стійкого росту", – зазначив амбасадор.

 

Джеффрі Пайєтт також закликав українських політиків відійти від дрібних розбіжностей і особистих інтересів заради проведення реформ в країні.

 

"Мої колеги-посли і я були глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, який показав реальні результати реформ в Україні. Упродовж минулого року Абромавичус і його професійна команда зробили важливі кроки: здійснили жорсткі, але необхідні економічні реформи для того, щоб допомогти стабілізувати економіку України, викоренити поголовну корупцію, привести Україну у відповідність з її зобов'язаннями за програмою МВФ, а також сприяти більшій відкритості і прозорості в уряді", – розповів Пайєтт.

 

На його думку, стабільне, безпечне і щасливе майбутнє України потребує безперервних зусиль з боку професіоналів, які ставлять інтереси українського народу вище за власні. "Важливо, щоб лідери України відклали свої дрібні розбіжності, залишили у минулому особисті інтереси, які перешкоджали прогресу країни впродовж минулих десятиліть, і провадили життєво важливі реформи", – додав посол.

 

10.02.2016