У Німеччині розпочато слідство проти російського тележурналіста.

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування щодо кореспондента Першого каналу Росії Івана Благого. Про це повідомило радіо Deutsche Welle з покликом на слова німецького адвоката Мартіна Лютле (Martin Luithle), чиє клопотання про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. послужило підставою для відкриття кримінальної справи.

 

                                                  Мартіна Лютле

 

За словами Лютле, Берлінська прокуратура повідомила його про початок розслідування, що означає, що у відомстві «вивчають надані докази». «На даний момент щодо Івана Благого існує «проста підозра», що необхідно для початку розслідування», – пояснив адвокат.

 

Нагадаємо, що наприкінці січня Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету, який вийшов в ефір російського Першого каналу. Його автор, журналіст Іван Благой розповів про історію нібито зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн. Лютле зазначив, що телесюжет «знято в дусі російської пропаганди і він слугує розпалюванню міжнаціональної ворожнечі». За його словами, за вчинені дії російському журналісту загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

 

Напередодні слідчі міської прокуратури Берліна повідомили, що справу 13-річної Лізи з Берліна розкрито. За даними слідства, протягом 30 годин відсутності дівчинки щодо неї не було вчинено «ні зґвалтування, ні взагалі будь-яких сексуальних дій». У ніч свого зникнення 11 січня дівчинка ховалася від батьків у помешканні свого друга. 

08.02.2016