Учора, 7-го лютого, у Хмельницькому голова УГКЦ Блаженніший Святослав проголосив створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в Хмельницькому. Нова структура підпорядковуватиметься Тернопільсько-Зборівській митрополії, повідомили в департаменті інформації УГКЦ.

 

З цієї нагоди відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав разом із владиками Синоду Єпископів УГКЦ, за участю Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, Апостольського нунція в Україні.

 

Під час Богослужіння, перед проповіддю, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, урочисто зачитав Декрет про проголошення.

 

Територія новоствореної єпархії простягається на Хмельницьку область і вона належатиме до Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ. Осідком Єпархіального єпископа Кам’янець-Подільської єпархії буде м. Хмельницький

 

У проповіді Глава УГКЦ пояснив, для чого Церква проголошує нові структури, відкриває нові єпархії, будує нові храми, засновує нові єпископські осідки.

 

«Бо Церква продовжує «рух Бога» і Його любові до людини. Бог хоче бути близько до нас. Рух зближення Бога до людини, можливість отримати Боже милосердя через Сповідь та Святе Причастя, можливість живого спілкування зі священиком, зокрема з єпископом, рухає Церкву в її пастирській турботі за спасіння душа», - пояснив він. Церква виконує те завдання, яке доручив Христос своїм апостолам, - «йти і навчати всі народи, хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа», – наголосив Глава УГКЦ.

08.02.2016