Активісти змусили депутатів ухвалити положення про громадську раду при міськраді.

У Львові громадські активісти домоглись від депутатів міської ради ухвалення положення про громадську раду при ЛМР. Для цього їм довелось учора, 4-го лютого, у складі близько 100 осіб прийти на засідання сесії ЛМР, передає ЗіК.

 

«Ми офіційно попередили про наші ініціативи. Але міськрадою вони були проігноровані, навіть не внесені до порядку денного. Це нас не здивувало, в принципі, ми організовано прийшли, понад сто людей», – розповів член Громадської ради при ЛМР Олександр Мирний.

 

Активістів підтримали депутати фракції ВО «Свобода», натомість депутати від «Самопомочі» заявили, що не бачать доцільності у функціонуванні такого органу як громадська рада, адже міська влада і так працює максимально прозоро.

 

«Громадськості можна працювати з депутатами, в комісіях, під час пленарних засідань. Ну і всі департаменти відкриті. Наголошую, що є прийом громадян чиновниками і депутатами-головами фракцій також», – заявив голова фракції «Самопоміч» у ЛМР Андрій Шевців.

 

Проте активісти переконані  у тому, що провладна фракція та міський голова Андрій Садовий навмисне перешкоджають створенню громадської ради.
 

Під тиском активістів депутати таки погодились ухвалити положення про громадську раду. Потребу в її створенні аналізуватимуть додатково. Дати початок роботі громадської ради депутати планують до першого квітня.

05.02.2016