Активісти просять у міста хоча б половину коштів на гаряче харчування молодших школярів.

Голова Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради Петро Хмельовський заявив, що після того, як держава відмовилась фінансувати харчування учнів початкових класів, багато дітей перестали обідати у школі. Аби вберегти здоров’я дітей, за його словами, місцева влада має профінансувати хоча б половину вартості сніданків та обідів, передає Курс.

 

«Держава тепер фінансує харчування лише для сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, соціально незахищених і дітей учасників АТО. Оплачувати обіди звичайних учнів мають батьки. Згідно із нашими дослідженнями, після такої реформи у школах харчуються лише 20-70% учнів початкових класів. Це неправильно, бо недостатнє харчування спричинить шкоду для здоров`я дітей», – сказав активіст.

 

Він наголосив, що міська влада має долучитись до фінансування обідів для учнів початкових класів, бо багато батьків не мають можливості самостійно оплачувати харчування дітей, особливо ті, хто виховує 2-3 дітей. Нагадаємо, сніданок у школах Івано-Франківська коштує 11 грн, обід – 13 грн.

 

«Такий час, що у всіх складне матеріальне становище. Але влада Івано-Франківська має переглянути бюджет. Пропоную вихід: половину вартості обіду сплачують батьки, а іншу половину – міська влада. Це буде оптимальний варіант», – сказав Петро Хмельовський.

05.02.2016