Військові пікетували міськраду, аби нагадати владі про обіцяне житло.

Нині, 4 лютого, у Львові кілька десятків демобілізованих бійців АТО прийшли з пікетом до міської ради, щоб нагадати владі про обіцянку забезпечити їх житлом та земельними ділянками, передає ЗіК.

 

Військові прийшли з плакатами «Два роки без житла», «Створіть дієву комісію», «Нові депутати – нові надії», «2016 рік – останній атошник отримає квартиру», «У Львові воїнам АТО дають землю тільки на цвинтарі», «Спілки АТОвців об’єдналися проти бездіяльності мерії», «Міняємо окопи на будівельні котловани», «Квітень не за горами».

 

«Садовий обіцяв у квітні вручити нам ключі, але їх немає і не буде, бо на вулиці Підголоско, де має бути виділена ділянка під будівництво, ще навіть фундамент не залитий. Там стоїть лише паркан і охорона, немає більше нічого. На послуги охорони вже списали 230 тисяч гривень. Для чого охороняти паркан?» – прокоментував захід учасник пікету Юрій.

 

«Хочемо, щоб до нас дослухалися і віддали нам належне – землю, яку обіцяли. Зараз все на словах, жодних дій немає. Можливо, одиниці і отримали квартиру чи землю, але я думаю, що ці люди – наближені до чиновників, а не простий люд», – додав боєць АТО Микола Панков.

 

Згідно з порядком денним сьогоднішнього засідання сесії ЛМР, депутати розглядатимуть питання про затвердження комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей.

 

Як пише Вголос, учасникам АТО дали змогу виступити в сесійній залі перед депутатами.

 

Голова ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників АТО» Микола Кобільник зазначив, що, повертаючись додому, багато бійців живуть у гірших умовах, аніж в окопах.

 

«Ми прийшли об’єднатися і допомогти вам, ми хочемо разом будувати Львів, хочемо, щоб ви повернулися до нас обличчям», – сказав Микола Кобільник.

 

Він наголосив, що учасники АТО просять, аби міська рада створила комісію із членів АТО, виконавчих органів та депутатів, що би прозоро працювала над виділенням житла. Адже більшість людей не розуміє, куди діваються кошти, виділені на житло учасникам АТО.

 

Представник ГО «Розвиток Громади» Андрій Болюбаш запропонував також внести питання про створення комісії у порядок денний сьогоднішньої сесії ЛМР і не включати туди сторонніх осіб.

 

56 депутатів проголосували сьогодні за те, аби включити учасників АТО до комісії з розподілу житла.

04.02.2016