У Львові сьогодні, 3-го лютого, невідомі заявили про те, що в мережі супермаркетів «Сільпо» по всьому місту закладена вибухівка. Вибух, за їх словами, має статись о 16 год, повідомили в Патрульній поліції міста, передає ЗіК.

 

Спочатку надійшло повідомлення про замінування супермаркету «Сільпо» на Сихові, але згодом надійшла інформація, що заміновані усі «Сільпо» та ТЦ «ВАМ», що є в місті. На місця виїхали спеціалісти, людей евакуйовують.

 

Речник ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська зазначила, що з початку року правоохоронці отримали вже 11 повідомлень про замінування тих чи тих об’єктів, передає Вголос.

 

Наразі єдиним затриманим цього року «мінером» виявилася 49-річна львів’янка, яка 4 січня, перебуваючи в нетверезому стані, телефоном повідомила про можливі вибухи на вулиці Варшавській, 40 і 44, через те, що «зняли маршрутне таксі».

 

Світлана Добровольська розповіла, що повідомлення про замінування надходили як на телефон гарячої лінії «102», так і на поштові електронні скриньки силовиків. В останньому випадку значно складніше встановити особу псевдомінера.

 

Як повідомляв Z, учора у Львові зловмисники «замінували» одразу 10 ресторанів в центрі міста.

 

Сьогодні ж в Івано-Франківську невідомі заявили про вибухівку у двох відділеннях «Приватбанку».

03.02.2016