Литва виявила бажання приєднатися до «Шовкового шляху» в обхід РФ.

Литва висловила намір приєднатися до альтернативного торговельного шляху з України до Китаю, який прямує в обхід Росії через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради щодо прибуття експериментального потяга до кінцевого пункту маршруту, на кордоні з Китаєм, інформує "Урядовий портал".

 

Як розповів Яценюк, з литовською стороною вже укладено попередній меморандум про об'єднання нового "Шовкового шляху" з поїздом "Вікінг". "У рамках нашої співпраці з Європейським Союзом і реалізації Угоди про зону вільної торгівлі до цього "Шовкового шляху" буде підключена не тільки Україна, не тільки Грузія, Азербайджан, Казахстан і Китай, а і країни-члени Європейського Союзу", – прокоментував прем'єр.

 

Голова уряду вважає, що економічна і транзитна блокада України Росією провалилася. "Є факт – з Іллічівська вийшов тестовий поїзд. І є так само другий факт – за 15 днів він дійшов до станції призначення", – похвалився прем'єр.

 

З його слів, підготовча робота була непростою. "Треба було домовитися з п'ятьма країнами і щонайменше з шістьма різними операторами. У кожного своя тарифна політика, у кожного свої внутрішні реґуляції митниці. Але нам вдалося досягнути згоди з тим, щоби запустити цей тестовий поїзд і довести Росії, що економічна і транзитна блокада України провалиться. І вона провалилася", – розповів Яценюк.

 

Прем'єр-міністр закликав скоротити час маршруту, а також собівартість перевезень. "Якщо вдасться зробити, аби такий поїзд йшов протягом десяти днів, це додатково дасть нам можливість компенсувати витрати на новий транзитний шлях і прискорити постачання українських вантажів", – зазначив він.

 

Сьогодні доправа одного контейнера до кінцевого пункту призначення середньо коштує 5,5 тисячі доларів, і це дорожче, ніж "стандартний" шлях транзиту через Росію. "Але якщо ми завантажимо цей поїзд і далі буде такий інтерес в українського і європейського бізнесу до нового шляху постачання товарів, це дасть можливість нам суттєво зменшити собівартість перевезення одного контейнера", – запевнив Яценюк.

 

02.02.2016