Ресторани в центрі міста «мінував» зловмисник з Луганщини.

Повідомлення про замінування львівських ресторанів надійшло з Луганської області, повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

«Особу кібертерориста не встановлено. Проте працівники поліції та СБУ відслідкували місце перебування зловмисника. Зокрема, повідомлення про замінування надійшло з території Луганської області. Зловмисник використав електронну скриньку російського «поштовика» Яндекс, сервер якого розташований у Москві», – повідомив Дмитро Загарія.

 

За його словами, цей злочин правоохоронці кваліфікують як кібердиверсію, спрямовану на дестабілізацію ситуації у Львові та Львівській області.

 

Як повідомляв Z, кіберзлочинець сьогодні «замінував» десять закладів громадського харчування: ресторани «Старгород», «Гасова Лямпа», «Кумпель», «Криївка», «Корзо» та інші. Зловмисник вимагає щомісячного перерахування коштів, інакше погрожує такі диверсії здійснювати постійно.

 

За інформацією правоохоронців, жоден факт «замінування» львівських ресторацій не підтвердився.

02.02.2016