Гакери атакували Бундестаґ за командою з Кремля.

До такого висновку підводять результати  розслідування Федеральної прокуратури Німеччини – повідомляє авторитетний німецький тижневик Der Spiegel з посиланням на свої джерела в компетентних органах ФРН.

 

 

Мова йде про інцидент, який трапився на початку 2014 році, коли невідомі зловмисники впродовж декількох тижнів атакували внутрішню мережу німецького парламенту. Гакери з допомогою програми, створеної висококваліфікованими фахівцями, отримали доступ до 14 парламентських серверів, у тому числі до головного сервера, де зберігаються всі коди доступу до бази даних Бундестагу.

 

Яка саме інформація була в підсумку викрадена, як і раніше, не з'ясовано. За даними Der Spiegel, у зв'язку з цим інцидентом Федеральна прокуратура в Карлсруе з 15 січня розпочала розслідування за підозрою в агентурній діяльності іноземних розвідок. Уже тоді виникли підозри, що за цими кібератаками може стояти російська спецслужба.

 

«Нині ж уже можна впевнено стверджувати, що за кібератаками стоїть безперечно російська військова розвідслужба», – повідомив у суботу, 30 січня, в коментарі для німецького тижневика високопоставлений співробітник структур безпеки ФРН.

 

Співрозмовник видання зазначив, що за останні роки було вчинено цілу низку гакерських атак за однією і тією ж схемою. Об'єктами нападу передовсім ставали «оборонні підприємства Німеччини й інших країн НАТО». 

30.01.2016