Справу «зґвалтованої» 13-річної російської дівчинки Лізи Ф. з Берліна розкрито.

Про це повідомив у п'ятницю, 29 січня, представник Берлінської прокуратури Мартін Штельтнер (Martin Steltner) – написало німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

За його словами, історія про викрадення й зґвалтування дівчинки є вигадкою від початку до кінця. З’ясувалося, що протягом 30 годин, коли 13-літня Ліза була відсутньою, щодо неї не було вчинено «ні зґвалтування, ні взагалі будь-яких сексуальних дій». Штельтнер додав також, що з'ясувати всі обставини цієї історії вдалося встановити на підставі білінгу стільникового телефону Лізи.

 

Згідно з інформацією Берлінської прокуратури, 19-річний друг Лізи і його мати повідомили слідству, що в ніч «зникнення» 11 січня дівчинка ховалася у них вдома від батьків. Напередодні ж батьків Лізи викликали до школи, щоб повідомити про проблеми доньки з навчанням.

 

«Ми вийшли на 19-річного юнака і допитали його. У його квартирі перебували речі Лізи», - повідомив журналістів Мартін Штельтнер. Згідно з інформацією, отриманою від людей, у яких перебувала Ліза, дівчинка сама попросилася переночувати у них після того, як батьків викликали в школу.

 

Раніше російські ЗМІ зробили цілу сенсацію про нібито викрадення й зґвалтування російської 13-річної дівчинки Лізи мігрантами-арабами. Повідомлення російської преси нібито базувалися на свідченнях батьків дівчинки.

 

Ця історія спровокувала акції протесту російськомовної меншини в Німеччині, а також дипломатичні суперечки між ФРН і Росією.

 

 

29.01.2016