В Івано-Франківській ОДА реорганізують або ліквідують 7 департаментів і управлінь?

 

У зв'язку з ліквідацією у структурі Івано-Франківської обласної державної адміністрації деяких департаментів і управлінь 18-х працівників керівного складу структурних підрозділів облдержадміністрації та державних адміністраторів обласного дозвільного центру попереджено про звільнення із займаних посад, передає сайт "Паралелі".

 

Зміни торкнуться департаменту економіки, управління молоді та спорту, департаменту промисловості та інфраструктури, департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури, обласного дозвільного центру.

 

Як повідомляв Z, громадськість виступила проти ліквідації управління молоді та спорту.

 

Окрім того, пише "Бліц-Інфо", ліквідація департаменту міжнародного співробітництва може призвести до втрати областю грантових коштів на суму 700 тис. євро.

 

«Оскільки розпорядженням ліквідовується департамент, який є підписантом ґрантового договору, це ставить під сумнів подальшу долю проекту, на який отримані кошти», – зазначають юристи ОДА.

 

«У кращому випадку слід очікувати зі сторони ЄС лише припинення фінансування і розірвання договору, а в гіршому – накладення санкцій від європейських партнерів. Штрафні санкції можуть бути у вигляді штрафу від 400 тис. до 2 млн грн або виключення і заборона участі у грантових проектах ЄС на 5 років. Окрім того, Євросоюз забере виділені грантові кошти у сумі 700 тис євро», – додали юристи.

 

«Ваша область виграла ґрант. Проте зникнення одного з підписантів, автоматично означає розірвання договору. Саме тому потрібно шукати вихід, щоб показати європейським партнерам, що ви відповідально відноситесь до своїх зобов'язань. Гадаю, що за доброю волею усіх сторін, ми знайдемо вихід», – наголосив представник ЄС під час розширеної наради щодо ліквідації департаменту міжнародного співробітництва.

 

Наразі сторони домовились рекомендувати голові Івано-Франківської ОДА Олегові Гончаруку призупинити дію розпорядження про ліквідацію структури.

 

 

29.01.2016