Школи самі вирішуватимуть, які учні матимуть пільги на харчування.

Міська рада Івано-Франківська під час засідання сесії затвердила рішення міськвиконкому про харчування дітей у школах, повідомляє Стик.

 

Відтак, 25% вихованців групи продовженого дня будуть звільнені від сплати за харчування за рішенням педагогічної ради: 10% учнів будуть звільнені від сплати за харчування в повному обсязі, 15% - на половину вартості.

 

Як повідомляв Z, на гарячі безкоштовні сніданки можуть розраховувати пільгові категорії дітей. Сьогодні батьки учнів 1-4 класів пікетували міську раду з вимогою повернути в школи безкоштовне харчування, адже сніданок зараз коштує 11 грн. У деяких містах, зокрема у Львові, кошти на харчування молодших школярів виділили з міського бюджету.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що кожен учень буде забезпечений гарячим харчуванням у школі, а міська влада докладе усіх можливих зусиль, щоб якість харчування підвищилась, кількість учнів, звільнених від сплати за харчування, була максимально можливою, а батьки були в змозі контролювати якість харчування та в разі необхідності змінювати підприємців – надавачів послуг харчування.

28.01.2016