Суд ЄС скасував санкції проти Азарова, Клюєва та Арбузова.

Суд ЄС скасував санкції проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, його сина Олексія Азарова, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і народного депутата Сергія Клюєва.

 

Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому на порталі europa.eu.

 

Суд зазначив, що санкції були вжиті на підставі звернення Генеральної прокуратури України, проте цього недостатньо для запровадження обмежень. "Особа не може бути звинувачена у розкраданні коштів тільки на підставі того, що проти неї ведеться розслідування третьою стороною, і без наявності в Раді ЄС підтверджень фактів звинувачень проти цієї людини", – йдеться у рішенні суду.

 

Таким чином, суд призупинив дію санкцій, зокрема, рішення про замороження рахунків у європейських банках.

 

Ухвала стосується санкцій, котрі були вжиті між березнем 2014-го і березнем 2015-го.

 

Видання "Європейська правда" уточнює, що насправді обмеження проти колишніх урядовців залишатимуться в силі, адже торік ЄС ухвалював нове санкційне рішення. "Нині (до 5 березня 2016 року включно) діє наступне рішення Ради ЄС, яке зараз ще перебуває на розгляді суду в Люксембурзі. Формально, Рада ЄС може також продовжити на наступний рік нову хвилю санкцій попри винесене рішення, але в таке рішення може тягнути політичні наслідки для країн-членів ЄС та їх стосунків з судовою владою Євросоюзу", – коментує "ЄП".

 

28.01.2016