Глава МЗС ФРН жорстко відповів російському колезі щодо «справи дівчинки Лізи».

Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) в незвично різкій формі звинуватив Сергія Лаврова у втручанні у внутрішні справи ФРН – повідомило видання Der Spiegel.

 

 

«Немає жодних виправдань для того, щоб використовувати цю справу для політичної пропаганди і втручатися в і без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювати її», – заявив міністр закордонних справ Німеччини.

 

 

За словами Штайнмаєра, німецька влада робить все можливе, щоб розібратися в тому, що трапилося. «Я можу лише порадити російській владі враховувати результати розслідування», - підкреслив він.

 

Міністерство закордонних справ ФРН вже надало російському послу в Берліні всю необхідну інформацію щодо справу про нібито зґвалтування 13-літньої російськомовної дівчинки Лізи.

 

Заява німецького міністра закордонних справ надійшла у відповідь на висловлювання глави російського МЗС Сергія Лаврова у вівторок, 26 січня, під час його прес-конференції. Російський міністр торкнувся гучної історії з дівчинкою Лізою, яку, за твердженням її родичів, викрали і зґвалтували мігранти. Лавров, зокрема, закинув владі Німеччини спробу «політкоректно залакувати дійсність у внутрішньополітичних цілях».

 

Тим часом німецьке слідство вже з’ясувало, що не було ні викрадення дівчинки Лізи, ні її зґвалтування.

28.01.2016