Поліція оголосила в розшук трьох членів обласного «Правого сектора».

На сайті Національної поліції в базі даних «осіб, які переховуються від органів влади» вчора розміщено дані членів «Правого сектора» Івано-Франківщини, учасників акції «чистий четвер», коли у сміттєвий бак кинули керівника управління юстиції в області. Керівництво обласного осередку «ПС» називає це контрреволюцією та політичними репресіями.

 

Серед розшукуваних осіб: тимчасвоий виконувач обов’язків керівника громадсько-політичного представництва Іф ОО НВР ПС Роман Масевич, який замінив Андрія Подільського, та активісти Федір Туз і Андрій Яхневич.

 

«Нагадаємо, що тоді в результаті акції у сміттєвий бак потрапив начальник ГУЮ в Івано-Франківській області, який попадав під дію закону «Про очищення влади» - В.Кавацюк, родич регіонала Б.Гдичинського, колишнього «смотрящого» по області, а нині заступника керівника секретаріату вищої ради юстиції України», – зазначили в «ПС».

 

В організації розміщення такої інформації називають абсурдним, адже зазначені особи є публічними, а Романа Масевича, кажуть в «ПС» чи не щодня можна побачити в кабінетах обласного управління поліції та в прокуратурі.

 

«Вимагаємо від влади припинити переслідування українських патріотів, інакше переповнена чаша гніву народного заллє лавою чиновницькі кабінети», – йдеться в заяві «Правого сектора».

 

Активісти додали, що володіють інформацією про те, що готуються «облави» на інших членів організації.

27.01.2016