Депутати вирішили, що зупинки приміських автобусівів залишаться на місці.

Сьогодні, 26 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили звіт робочої групи з вивчення ситуації у сфері автоперевезень у Львівській області. Таке рішення підтримали 73 депутати, передає Гал-Інфо.

 

За словами заступника голови облради Володимира Гірняка, рішення забороняє змінювати місця зупинок приміських маршруток, але має рекомендаційний характер для Львівської ОДА як організатора перевезень на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування.

 

Отож, депутати вирішили зберегти теперішні кінцеві пункти відправлення у Львові для автобусів, що сполучають обласний центр з населеними пунктами, розташованими в безпосередній близькості (до 10 км) від Львова.

 

Також, йдеться у звіті, Львівська ОДА спільно із постійною комісією з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку із залученням експертів у галузі автомобільних пасажирських перевезень, органів місцевого самоврядування всіх районів області, перевізників у термін до 1 травня 2016 року має розробити та винести на затвердження Львівською обласною радою Концепцію розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській області на 2016-2020 роки.

 

Депутати рекомендували Львівській міській раді та міському голові Львова Андрієві Садовому передбачити розвиток мережі нових повноцінних автостанцій.

 

Як повідомляв Z, сьогодні водії приміських автобусів знову пікетували Львівську обласну раду.

26.01.2016