Керрі заявив, що в Росії є шанс позбутися санкцій протягом найближчих місяців.

Державний секретар Сполучених Штатів Джон Керрі вважає, що санкції можуть зняти з Росії протягом кількох найближчих місяців, якщо вона піде на виконання мінських угод.

 

Про це Керрі заявив під час спілкування на форумі в Давосі, інформує Bloomberg.

 

"При бажанні і при відданості, при леґітимних намірах вирішити проблему з обидвох боків – можливо протягом цих кількох місяців імплементувати ці мінські угоди", – заявив Керрі.

 

Якщо це трапиться, то процес зайде до тієї стадії, "де санкції – у зв'язку з імплементацією – можуть бути зняті", – заявив держсекретар.

 

Напередодні Джон Керрі з віце-президентом Джозефом Байденом зустрічалися у Давосі з Петром Порошенком. Перемовини тривали 4 години.

 

Президент України зазначив, що санкції є дієвим способом впливу на Росію. До цього додалися падіння курсу російського рубля та зниження цін на нафту. "Це ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії", – заявив Порошенко. За його словами, що менше Росія матиме ресурсів на військові витрати, то краще для світу. Глава держави заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку Російської Федерації у виконанні мінських домовленостей.

 

22.01.2016