Німецький таблоїд Bild викрив псячу брехню Путіна.

Мова йде про епізод з  2007 року, коли російський президент приймав канцлерку Німеччини Анґелу Меркель у своїй сочинській резиденції «Бочаров Ручєй». На зустріч Путін привів свого лабрадора Коні, попри те, що Меркель мала страшенну фобію щодо псів.

 

 

У своєму недавньому інтерв'ю тій же газеті Bild кремлівський шеф заявив, що він нібито не знав про те, що канцлерка Німеччини боїться собак. А взяв свою улюбленку Коні нібито зовсім, не для того, щоб налякати Меркель, а лише, щоб зробити гості приємність.

 

Згодом Bild з’ясував, що насправді Путін був добре обізнаний щодо боязні бундесканцлерки. Зокрема, видання цитує свої джерела в урядових колах в Берліні, які стверджують, що Путін знав про це ще принаймні за рік до цієї зустрічі. Радники Путіна були проінформовані про фобії Меркель ще до офіційного її вступу на посаду федерального канцлера в січні 2006 року.

 

Свого часу німецька преса робила припущення, що витівка Путіна зі собакою  була помстою за зустрічі Меркель з російськими дисидентами і за її жорстку позицію у справі з вбивством журналістки Анни Політковської.

 

Страх Меркель перед собаками з'явився після нападу на неї мисливського пса її сусіда в 1995 році. Пес вчепився їй у ногу, коли вона поверталася з роверової прогулянки у свій заміський будинок біля польського кордону.

 

21.01.2016