МВС Великої Британії має намір викликати для цього російського посла в Лондоні – повідомило видання Mirror з покликом на слова керівниці британського внутрішньополітичного відомства Терези ​​Мей.

 

 

За її словами, невдоволення Лондона пов'язане з провалом спроб співпраці з Москвою під час розслідування справи про вбивство екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

 

«Вбивство Литвиненка було кричущим і неакцептабельним порушенням найзасадничіших принципів міжнародного права», – заявила міністр внутрішніх справ Об’єднаного Королівства.

 

Тим часом вдова Олександра Литвиненка зажадала від влади Великої Британії, щоб з країни були депортовані всі агенти розвідки Росії. Про це вона заявила у Високому суді Лондона, де було зачитано доповідь про розслідування смерті її чоловіка.

 

Раніше суддя Високого суду Лондона сер Роберт Оуен в ході оголошення результатів громадського дізнання у цій справі оголосив, що російський президент Володимир Путін, «ймовірно, схвалив» вбивство колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка.

 

За словами Оуена, дізнання довело, що Олексій Луговий і Дмитро Ковтун отруїли Литвиненка радіоактивним полонієм-210.

 

Російське МЗС, своєю чергою, заявило, що дії Лондона з розслідування «справи Литвиненка» мають політичне підґрунтя.

21.01.2016