Порошенко відбув 4-годинні переговори з Байденом.

Президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Давосу зустрівся з віце-президентом США Джозефом Байденом.

 

Переговори тривали понад чотири години, а основною темою були безпекові питання, повідомила прес-служба глави держави.

 

"Ми дійшли спільного висновку, що альтернативи Мінському процесу не існує. Ми маємо повну підтримку Сполучених Штатів Америки щодо повної імплементації мінського процесу, який має безпекову складову. Ми домовились про скоординовані дії, які мають забезпечити припинення вогню, обстрілів, безперешкодний доступ представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до пунктів зберігання важкої зброї і до кордону. Домовились про координацію дій з активізації звільнення українських заручників", – повідомив Порошенко.

 

За словами президента, сторони скоординували свої дії щодо активізації політичного процесу, включаючи підготовку модальностей виборів на окупованій території згідно з українським законодавством, з широкою участю міжнародних спостерігачів.

 

Співрозмовники також обговорили хід реформ в Україні, активізацію військово-технічної співпраці, співпрацю в галузі енергетики. "Було чітко наголошено, що проект «Північний потік – 2» є суто політичним, спрямованим як проти України, так і проти значної кількості держав Європейського союзу, і ми маємо ефективно діяти, щоб його зупинити", – переповів Порошенко.

 

21.01.2016