Прокуратура Сумської області оголосила про підозру колишньому народному депутатові та екс-голові Сумської обласної державної адміністрації за статтями Кримінального кодексу про шахрайство, привласнення майна завдяки службовому становищу та службове підроблення.

 

У липні 2014 року, будучи головою Сумської ОДА та нардепом, чоловік нібито отримав заробітну плату за той період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про службове відрядження до Києва, ідеться у повідомленні прокуратури.

 

У листопаді 2014 року нардеп "шляхом обману та зловживання довірою" переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої довірити йому кошти для внесення застави (жінку затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди). Депутат нібито отримав 1 млн. 200 тис. грн., проте розпорядився грішми на власний розсуд, "не сплативши жодної гривні застави".

 

Прокуратура не називає прізвища нардепа. Проте з публічних джерел можна пересвідчитися, що між березнем і вереснем 2014 року Сумську ОДА очолював Володимир Шульга, тодішній нардеп від "Об'єднаної опозиції" та член "Батьківщини".

 

20.01.2016