Видавництво Discursus готує книгу «Переселенці. Люди, які не загубили себе».

Івано-Франківське видавництво Discursus анонсувало випуск книги, в якій зібрані історії реальних людей, яких спіткала війна, але вони знайшли сили на подальше активне життя, йдеться на сайті видавництва.

 

«Вони були вимушені покинути рідні місця і міста, роботу й друзів... Але, ставши переселенцями, не загубили найголовніше – себе. Бо коли в людині є Людина, то завжди можна дати собі раду, як це зробили герої книги», – йдеться в анонсі.

 

«Нинішня російсько-українська війна на Донбасі спричиняє колосальні суспільні зміни. Це відбиток на довгі роки, який відчуватимуть не лише очевидці, учасники подій, а й їхні нащадки. Доля внутрішньо переміщених осіб – один з найдраматичніших наслідків цієї війни. «Переселенці. Люди, які не загубили себе» – це долі конкретних людей, які нині живуть в столиці, Львові, Івано-Франківську. Більше того, вони не лише там мешкають, а ведуть активну діяльність в різних сферах. Вони помітні, вони розвиваються самі, а заодно розвивають і свої нові міста. Тим ця книга й важлива — щоб переселенці, в яких не все складається добре, побачили приклад, як можна реалізовуватись. Не варто опускати руки, треба рухатися далі», – розповів директор видавництва Discursus Василь Карп’юк.

20.01.2016