Калуська міськрада просить у Кабміна 20 млн через екологічну ситуацію в місті.

Депутати Калуської міської ради під час засідання сесії звернулись до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення з державного бюджету 20 млн грн додаткової дотації на забезпечення та утримання соціальної інфраструктури міста, повідомляє Калуш ФМ.

 

«Екологічна ситуація в Калуші, який у 2010 році був оголошений зоною надзвичайної екологічної ситуації, продовжує погіршуватися і може перерости в техногенно-екологічну та соціальну катастрофу. На території міста над відпрацьованими шахтними полями розвиваються зсувні процеси, у зону просідання потрапляють житлові будинки, розширюється ареал засолення, що не дозволяє використовувати водоносний горизонт та загрожує втратою головної водозабірної станції «Добровляни», – йдеться у зверненні.

 

Депутати також кажуть, що не принесли жодного позитиву, а лише погіршили ситуацію заходи з вивезення гексахлорбензолу у 2010-2013роках. Через складну екологічну ситуацію гостро стоїть проблема з ростом онкологічних захворювань, показник яких у Калуші найвищий по області.

 

Народний депутат Ігор Насалик, який був присутній на сесії міськради, після ухвалення звернення додав, що з цього приводу він мав зустріч з депутатами у бюджетному комітеті парламенту.

 

Як писав Z, науковці прогнозують утворення нових проваль на місці старих рудників.

20.01.2016