Сьогодні розпочався Тиждень молитов за єдність християн, що триватиме до 25 січня. Його гасло – «Покликані звіщати великі Господні діла» (див. 1 Пт 2,9). Львів’яни можуть долучитись до Тижня в храмах міста, пише Львівська газета.

 

«Упродовж Тижня молитов за єдність християн разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоб за допомогою сили Святого Духа докласти зусиль і допомогти зробити третє тисячоліття ерою возз’єднання розділеного тіла Христового. Це головна ідея, яка повинна спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, свідчення взаємоповаги, свідчення співпраці», – зазначили у Львівській Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.

 

«У цей час інтенсивної молитви за єдність християн ініціатори заохочують вірних і всіх людей доброї волі до глибоких роздумів про спільну відповідальність за Боже створіння, випрошуючи в Бога ласку покаяння і прощення гріхів за занедбання свого покликання бути хранителями всього створіння, включно з людиною як його «вінцем», – кажуть у Бюро УГКЦ з питань екології.

 

Час проведення Тижня молитов за єдність християн – 18-25 січня – Всесвітня рада Церков обрала тому, що цей тиждень, за григоріанським календарем, завершується в день навернення апостола Павла, який у Європі традиційно відзначають 25 січня. Символіка свята дуже яскрава: цього дня дорогою до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа – Павло – побачив самого Христа й почув Його голос. Відтак відбулося його чудесне навернення, з часом Павло став Апостолом Народів, відданим Євангелії та Христу.

 

У Львові Тиждень молитов завершиться у Львівській катедрі екуменічним богослужінням також 25 січня.

18.01.2016