На українсько-польському кордоні може з’явитись ще один пункт пропуску для пішоходів.

Цьогоріч буде підготовлена документація – функціонально-вартісний аналіз – про доцільність переобладнання автомобільного прикордонного пункту пропуску «Гребенне-Рава-Руська» для потреб пішоходів та велосипедистів, заявив Люблінський воєвода Пшемислав Чарнек, повідомляє Польське радіо.

 

За словами Пшемислава Чарнека, цьогоріч на документацію виділено близько 30 тис. злотих, хоча дата можливості запуску пішого руху на зазначеному переході – невідома. Для пішоходів та велосипедистів потрібно обладнати окрему смугу.

 

«Запуск пішого руху в Гребенному залежатиме від оцінки пілотної програми такого ж руху на сусідньому пункті пропуску з Україною в Долгобичеві. Піший рух в пункті пропуску «Долгобичів-Угринів» зростає, а це означає необхідність існування такого переходу місцевих мешканців та чиновників.

 

Я – за те, аби йти назустріч мешканцям та представникам органів місцевого самоврядування, але існують певні питання фінансової безпеки держави. Ми хочемо прослідкувати, наскільки піший та велосипедний перехід сприяє контрабанді через кордон товарів з українського на польський бік, адже це шкодить економіці країни і тому за цим треба слідкувати і все зважити», – сказав Пшемислав Чарнек.

 

Пішохідний та велосипедний перетин польсько-українського кордону нині можливий лиш у міжнародному пункті пропуску «Медика-Шегині». У якості експерименту пішохідно-велосипедний рух запроваджений також у пункті пропуску Угринів-Долгобичів.

14.01.2016