Турчинов заявив, що РФ нарощує сили вздовж кордону з Україною.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов повідомив, що Росія нарощує власні сили вздовж кордону з Україною.

 

"Все це абсолютно дезавуює заяви російського керівництва щодо деескалації військового протистояння та мирного розв'язання створених ними військових конфліктів", – заявив Турчинов, за повідомленням прес-служби РНБО. Він наголосив, що "Кремль не відступається від своїх агресивних намірів щодо України".

 

Як приклад Турчинов навів розширення 262-ї військової бази Російської Федерації в районі населеного пункту Богучар Воронезької області: там будуються нові військові об'єкти, туди почали передислоковувати підрозділи 9-ї окремої мотострілкової бригади з Нижегородської області, планують розташувати окрему танкову бригаду. У районі населеного пункту Валуйки Бєлгородської області розпочато будівництво військового об'єкту з метою розгортання багаточисельних бронетанкових підрозділів російських збройних сил.

 

За словами Турчинова, у районі полігону "Кадамовський" (Ростовська область) споруджується військове містечко для розташування 33-ї окремої мотострілкової бригади, котра передислоковується до українського кордону з міста Майкоп (Республіка Адигея).

 

"Крім того, для координації військових підрозділів, розташованих на кордоні з Україною, до міста Воронеж передислоковано штаб 20-ї армії Західного військового округу, який до цього розташовувався у місті Муліно Московської області. Також збільшується російський військовий потенціал в окупованому Криму. На авіабазу в Бобруйську (Республіка Білорусь), яка також розташована неподалік українського кордону, перекинуті російські військово-транспортні літаки, винищувачі СУ-27 та бойові вертольоти", – додав Турчинов.

 

Секретар РНБО нагадав про заяву міністра оборони РФ Сергій Шойгу щодо намірів посилити військову присутність Росії на західному напрямку.

 

13.01.2016