Містяни можуть стежити за бюджетом через інтернет.

В Івано-Франківську запрацював веб-портал «Відкритий бюджет», на якому можна дізнатись, звідки беруться гроші у міській скарбниці та на що вони витрачаються, повідомляє Галка.

 

Проект розроблений за ініціативи міського голови фінансовим управлінням та складається з комплексу програмного забезпечення для візуалізації дохідної та видаткової частини міського бюджету. Кожен охочий може ознайомитись, з яких джерел формується бюджет і на що витрачаються кошти (у відсотковому співвідношенні). Також на сайті буде інформація про кошториси п’яти сіл, що належать до Івано-Франківської міської ради.

 

Портал містить дані про видатки за економічною класифікацією (перелік галузей фінансування) та окремо по кожній установі, що фінансується з міського бюджету. Також будь-хто може сформувати детальний звіт по надходженням та видаткам за окреслений період. Окрім того, проект «Відкритий бюджет» представляє інфографіку про стан виконання бюджету за доходами та видатками на поточний момент.

 

За словами міського голови Руслана Марцінківа, цей проект – лише крок на шляху до прозорості міської влади перед громадою. На часі впровадження інших електронних ресурсів, які б інформували населення про роботу структурних підрозділів виконавчого комітету.

13.01.2016