Науковці прогнозують утворення нових проваль на місці старих рудників.

Біля провалля на вулиці Вітовського поблизу старих кар’єрів Калуша найближчим часом може виникнути нове, що загрожуватиме газопроводу, розповів колишній заступник міського голови Калуша, директор «Калуської соляної компанії» Василь Петрів, повідомляють Вікна.

 

За словами Василя Петріва, ще кілька років тому геологічна розвідка зробила прогноз щодо ситуації на вул. Вітовського, де була воронка, а в листопаді минулого року утворилось нове провалля. За цим прогнозом, слід було очікувати на появу 150-ти нових проваль протягом нетривалого часу.

 

«Якого часу – вони сказати не можуть. І на цих місцях були показані утворення. Але це дані 5-6-річної давності», – сказав Василь Петрів.

 

Науковці говорять, що пустоти є і під дорогою.

 

«Пустоти, шахтні виробітки є під дорогою, заходять далі за неї. І ця вся система від озера і до Лімниці сполучена на кількох горизонтах. Я був у геофізиків у Львові, знайомився з їхніми висновками, бо вони тричі приїжджали: на моє прохання, досліджували Хотинське поле. Казали, що от-от чекайте провалу там.  До речі, на Хотинському полі проходить газопровід середнього тиску. Ми вже років, може, з десять звертаємося до різних інстанцій, щоб його перенести, але немає на це грошей», – розповів заступник директора ДНДІ галургії Юрій Садовий.

12.01.2016