Гірники перекрили трасу, що веде до митного переходу на українсько-польському кордоні.

Триста гірників ДП «Львіввугілля», як і попереджали, сьогодні з 10-ї ранку перекрили автотрасу державного значення Львів-Рава-Руська поблизу села Смереків Жовківського району, розповів один із учасників акції – лідер первинного осередку шахти «Межирічанська» Василь Лесняк, інформує прес-служба Конфедерація вільних профспілок України.

 

Шахтарі, які перекрили шлях, що веде до митного переходу на українсько-польському кордоні, вимагають погашення заборгованої зарплати за минулий рік і належного фінансування вугільної галузі у 2016-му.

 

Напередодні Різдва працівникам ДП «Львіввугілля» виплатили 24% заробленого за листопад минулого року після того, як майже всі шахти стихійно застрайкували. Але, як виявилося пізніше, 21 млн грн, що надійшли на підприємство після акцій протесту і яких вистачило, щоб виплатити гірникам по кілька сотень гривень, це – аванс за вугільну продукцію, яка має бути реалізована у січні 2016-го. Використали також, за повідомленням головного бухгалтера держпідприємства Тараса Бабія, на виплату заробітної плати й кошти, які надійшли на підприємство з Управління соціального захисту населення, як компенсація, у розмірі 100% за листопад-грудень 2015-го працівникам ДП «Львіввугілля», мобілізованим на захист Вітчизни.

 

Як повідомляв Z, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом необґрунтованої невиплати зарплати гірникам.

12.01.2016