Невдоволені Проводом активісти Правого сектору створили власний батальйон для боротьби з «внутрішнім ворогом».

На Івано-Франківщині створено повстанський Добровольчий Батальйон Правого Сектору «Захід-3», командувати яким буде комбат Стрілок, повідомив радник комбата Чесного у Правому секторі Андрій Крижевський, передає Галка.

 

«Мав велику честь стояти з ним на варті Української землі на Донбасі. Друг Стрілок націоналіст, Бандерівець, революціонер. Його батальйон захищатиме народ України від внутрішнього ворога. А наші побратими в ОТГ ім. Воловика стоятимуть проти зовнішнього окупанта на війні за свободу. Я пишаюся тим, що комбат Стрілок буде боротися поряд зі мною проти режиму внутрішньої окупації. Хунта Буде!!!», – заявив Андрій Крижевський.

 

Сам Стрілок пояснив завдання і методи боротьби «Заходу-3» на Прикарпатті:

«Мета – боротьба проти режиму. Створення групи, яка мала б немале значення по Івано-Франківську, яка б могла втрутитися в будь-який конфлікт з МВС, СБУ чи владою, якщо ті не виконують свою роботу. Ми бойовий Правий Сектор, і мовчати ми не будемо, як наші хлопці, що залишались замість нас в області і тільки розчаровували патріотів. Мета – навести порядок любим методом якщо до того дойде».

 

Стрілок визнав, що структура створена без відома нинішнього керівника «Правого Сектору» Андрія Подільського. Він пояснив, що ініціатива «Заходу-3» виникла від місцевих активістів, які також не довіряють Проводу.

 

«Хочемо змусити владу нас боятись, а франківчан – нас любити. Та й почистити псевдоволонтерів, нечесних на руку, хоча б по області», – додав комбат.

 

Сам Андрій Подільський у коментарі виданню сказав, що ситуація навколо нового батальйону з’ясовується.

08.01.2016