Львівська митниця побила рекорд з відрахування коштів до держбюджету за весь час свого існування.

Львівська митниця Державної фіскальної служби України перетнула у 2015 році 10-мільярдний рубіж відрахувань митних платежів до Державного бюджету України, що є найбільшим показником за час існування митниці, розповів начальник Львівської митниці ДФСУ Левко Прокіпчук, передає Щоденний Львів.

 

За словами керівника митниці, протягом останніх чотирьох місяців Львівщина отримала на ремонт доріг від перевиконання митних платежів понад 300 мільйонів гривень. Лише за грудень митники перерахували в держбюджет 960 млн грн.

 

«Такого результату вдалось досягти, зокрема, завдяки спрощенню митних процедур. Ми досягли зменшення кількості та часу митних оглядів, зведення до мінімуму коригування митної вартості.

 

Також у декілька разів збільшено кількість митних оформлень вантажів, які доставляють отримувачу безпосередньо з кордону. Ще вдалось створити максимально сприятливі умови для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД)», – зазначив Левко Прокіпчук.

 

За його словами, завдяки сучасній інфраструктурі митних постів та незначній вартості послуг кількість суб’єктів ЗЕД, що здійснювали митне оформлення на Львівщині, за останні п'ять місяців збільшилась на понад 25%.

04.01.2016