Дефіцит бюджету області становитиме близько 300 млн грн.

Директор департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Олег Демків повідомив, що у проект бюджету Львівщини на 2016 рік закладено доходи і видатки в розмірі 9 млрд 40 млн і 9 млрд 345 млн грн відповідно, передає Вголос.

 

У порівнянні з 2015 роком бсяг видатків у проекті бюджету на 2016 рік зріс на 717 млн грн, або на 8,3%, зазначив чиновник.

 

«Наступного року Львівщина не отримає 570 млн грн державної субвенції на фінансування професійно-технічних навчальних закладів, а також компенсацію пільг у частині перевезень. Ці кошти ми повинні розмежувати між обласним бюджетом і бюджетами обласного значення. Щодо цього серед депутатів Верховної Ради були великі дискусії. Як компроміс – було вирішено вивчити ситуацію і за підсумками першого кварталу 2016 року знову повернутися до цих тем», – сказав Олег Демків про труднощі, що будуть в бюджеті наступного року.

 

Як повідомляв Z, Львівська обласна рада попросила своїх львівських колег у парламенті пролобіювати питання фінансування ПТУ.

 

Бюджет Львівської області депутати розглядатимуть після свят – 12 січня.

29.12.2015