Турецькі компанії хочуть взяти в концесію дорогу Львів-Краківець.

Львівська обласна державна адміністрація підготувала пропозиції та проект угоди щодо концесії дороги Львів-Краківець, що готові підписати турецькі компанії, заявив голова ЛОДА Олег Синютка, повідомили в прес-службі адміністрації.

 

Проте, за словами очільника області, попередні пропозиції від трьох інших компаній Укравтодор відхилив.

 

«Я не розумію, чому після оголошення конкурсу і подання пропозицій від трьох компаній на будівництво дороги Укравтодор відхилив їх. Ми підготували пропозиції та проект угоди, які готові підписати знані турецькі компанії на будівництво автобану Львів-Краківець. Якщо від Укравтодору ми знову отримаємо відмову, то доведеться звертатися до Президента України», – сказав Олег Синютка.

 

Він додав, що нещодавно завершено будівництво ділянки дороги Львів-Краківець, що є продовженням трансєвропейської автомагістралі А-4 Краків-Корчова. Це, зазначив Олег Синютка, дозволить розмежувати пасажирський та вантажний рух на пункті пропуску «Краківець-Корчова».

 

Загалом протягом року, за словами Олега Синютки, на ремонт доріг області залучено 970 мільйонів гривень з державного бюджету та понад 240 мільйонів – з обласного.

 

Він також нагадав про експеримент у Львівській області, за яким 50% коштів від митних платежів скеровуються на ремонт доріг.

 

«Завдяки такій ініціативі у цьому році відремонтовано автошляхи Львів-Радехів-Луцьк, Львів-Мукачеве та Сколе-Славськ. Сума залучених коштів становить 300 мільйонів гривень», – сказав Олег Синютка.

 

Наступного року, запевнив він, цей експеримент продовжиться.

 

«Ми сподіваємося отримати на ремонт доріг не менше 700 мільйонів гривень. За ці кошти плануємо завершити ремонт на відтинку Львів-Радехів-Луцьк та Бориня-Мохнате, зробити дорогу від перевалу через Турку до Самбора, Броди-Радехів-Червоноград та ділянку від села Куровичі до Перемишлян», – сказав голова ЛОДА.

29.12.2015