У неділю, 27 грудня, в Тернополі відбулась звітно-виборча конференція міської організації ВО «Свобода», на яку приїхав сам Олег Тягнибок. Планувалось, що конференція остаточно затвердить на посаді голови міського осередку Володимира Стаюру замість Романа Навроцького, проте більшість не стала його підтримувати, передає сайт Тернополяни.

 

Як повідомляв Z, минулого тижня Володимир Стаюра обійняв посаду голови Тернопільської міської організації ВО «Свобода», за нього, щоправда, проголосували 13 партійців. Аби прибрати з йог остатусу приставку «виконувач обов’язків», скликали конференцію, на якій Олег Тягнибок протягом кількох годин переконував підлеглих голосувати.

 

Також в Тернопіль приїхали нардепи Андрій Іллєнко та Михайло Головко, голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, члени політради Андрій Мохник, Ігор Янків, Олег Панькевич та Олег Гелевей.

 

Натомість на конференцію не з’явились міський голова Тернопоя Сергій Надал та попередній керівник організації Роман Навроцький – останній, кажуть, через сімейні обставини був відсутній у місті.

 

На завершення конференції, коли справа дійшла до голосування за кандидатуру Володимира Стаюри, виявилося, що у залі не виявилося необхідного кворуму для волевиявлення.

 

Міські свободівці висловлюють невдоволення вказівками вищог окерівництва партії про призначення голів міських організацій. Протест проти «диктатури» висловив і нардеп-свободівець з Полтавщини Юрій Бублик, який написав заяву про вихід з партії з цієї причини.

 

Чергову звітно-виборчу конференцію вирішили скликати на кінець січня-початок лютого наступного року. 

28.12.2015