Тернопільська ТВК "зависла": опрацьовано протоколи лише з 18 дільниць.

Тернопільська міська ТВК опрацювала протоколи з 18 дільниць. Їх звозять у приміщення палацу культури «Березіль» від ранку понеділка, 26 жовтня. Утворилися значні черги, люди змушені очікувати передачі виборчої документації по кілька годин.

 

Фото https://te.20minut.ua

 

"Утворилися значні черги – людям доводиться чекати по 5–6 годин, щоб здати виборчу документацію. Частина людей розташувалася в актовій залі на другому поверсі", – повідомило тернопільське видання «20 хвилин».

 

Фото https://te.20minut.ua

 

«Затримки з прийняттями пов’язані й із технічними неполадками в електронному кабінеті, розробленому ЦВК», – зазначили у дописі на facebook-сторінці Тернопільської міської ТВК.

 

Відповідно до результатів екзит-полу, проведеного журналістами місцевого видання "20 хвилин", долають п’ятивідсотковий прохідний бар'єр чотири партії: «Свобода», «Європейська солідарність», «Порядок. Відповідальність. Справедливість», «Слуга народу». Також до міськради Тернополя може пройти і партія «Сила людей», оскільки набрала в опитуванні 4,99% голосів.

 

Результат екзит-полу на виборах до міської ради Тернополя:

 

«Свобода» – 43,7%,

«Європейська солідарність» – 22,44%,

«Слуга народу» – 5,73%,

«Порядок. Відповідальність. Справедливість» – 5,24%,

«Сила людей» – 4,99%,

 

Поки що свій результат на виборах до Тернопільської міської ради підтвердили в «Європейській солідарності».

 

Фото www.facebook.com/EuropeanSolidarity.official

 

За попередньою інформацією, «Європейська солідарність» отримала майже 15% голосів на виборах до Тернопільської міської ради. Дані, отримані з паралельного підрахунку на дільницях, повідомили на брифінгу очільника «ЄС» Петра Порошенка.

 

Першим до єдиного списку організації партії «Європейська солідарність» включений голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, який також є кандидатом на посаду міського голови тернопільської громади. Далі у першій п’ятірці вказані секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада, депутатка міської ради та заступниця директора ПП «Креаторбуд» Ліна Прокопів, підприємець Ігор Вонс та Христина Феціца, повідомили в Громадянській мережі «ОПОРА».

 

Фото www.facebook.com/VictorShumada

 

«Сьогодні уже можемо говорити про перші проміжні результати виборчої кампанії. "Європейська солідарність" у Тернополі та Тернопільській області отримала надзвичайно важливу для нас підтримку. Наші фракції будуть представлені в усіх радах. І це велика заслуга кожного, хто прийшов на виборчі дільниці, незважаючи на погану погоду, коронавірус та вихідний, і проголосував за курс України до ЄС та НАТО, за продовження реформ та розвиток громад, за професійну і патріотичну команду, за "Європейську солідарність"», – озвучив результати Віктор Шумада на своїй facebook-сторінці.

 

Нагадаємо, за чинного міського голову Тернополя Сергія Надала на місцевих виборах у неділю, 25 жовтня, проголосували 72,3% мешканців міста. Результати власного екзит-полу опублікувало місцеве видання «20 хвилин».

 

26.10.2020