Депутати з третьої спроби виділили приміщення «Кримському дому».

45 депутатів Львівської міської ради підтримали ухвалу про виділення приміщення на вул. Тесленка, 4 громадській організації «Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», передає ЗіК.

 

Депутати Львівської міськради нарешті надали громадській організації «Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» в оренду нежитлові приміщення на вул. Тесленка, 4.

 

На розгляд сесії питання виносилось утретє, попередня каденція не змогла його вирішити.

 

Під час обговорення питання депутат Іван Гринда заявив, що кримські татари приїхали до Львова два роки тому, однак зараз не говорять українською. На що Юрій Кужелюк відповів, що в Україні майже вся армія російськомовна, однак «це нічого». Він нагадав, що міська влада погодилась допомогти кримцям ще півтора роки тому.

 

Відтак, депутати надали громадській організації для статутної діяльності на рік нежитлові приміщення на вул. А. Тесленка, 4 загальною площею 519,9 кв. м.

 

Поте «Кримський дім» має підписати з громадською організацією «Країна вільних людей» меморандум про співпрацю та спільне використання наданих приміщень.

 

Керівник західноукраїнського відділення Крим_SOS Алім Алієв розповів, чим займатиметься «Кримський дім» в новому приміщенні, пише «Крим. Реалії».

 

«Ми займатимемось соціальною консультацією, юридичною, психологічною допомогою. Також будуть освітні проекти: мовні курси, курси з гри на музичних інструментах, вокал, танці – культурологічні проекти. У Кримському домі відбуватимуться дискусії, покази фільмів, за потреби можна буде отримати гуманітарну допомогу. Для нас важливо, що це дім став майданчиком для взаємодії як тих, хто сюди приїхав, так і тих, хто живе тут постійно, а також – генерував нові ідеї для Львова», – сказав Алім Алієв.

 

Він додав, що незабаром відбудеться оцінка необхідних витрат для організації роботи в приміщенні і почнеться збір коштів.

 

Як писав Z, вчора, 23 грудня, виконавчий комітет ЛМР на звернення мусульманської громади кримськотатарського центру виділив ділянку під мусульманський цвинтар на Голосківському кладовищі.

24.12.2015