Через хакерів сім районів та обласний центр кілька годин провели без світла.

Близько 16-ї години в Івано-Франківську та кількох районах області зникло електропостачання. У «Прикарпаттяобленерго» кажуть, що винні у цьому хакери, які втрутились в роботу системи контролю та управління мережею, повідомляє Курс.

 

Окрім обласного центру, без електрики залишились Городенківський, Долинський, Коломийський, Надвірнянський, Косівський, Калуський, Тисменицький райони і частина Яремчанської зони.

 

За словами енергетиків, причиною перебоїв стало несанкціоноване втручання в роботу телемеханіки – системи управління і контролю мережі. Центральна диспетчерська раптово «осліпла» і з’ясовувати, в якому стані підстанції, довелось виїздами на місця.

 

«Можна сказати, що систему фактично хакнули. Це у нас вперше за час роботи», – зазначили в «Прикарпаттяобленерго», додавши, що ініціюють розслідування.

 

Станом на 18.30, пише Галка, енергопостачання в області відновлене в повному обсязі, але вийшла з ладу центральна АТС, що забезпечує роботу кол-центру «Прикарпаттяобленерго» та загалом зв’язок на підприємстві.

23.12.2015