Депутати вирішили заборонити будівництво каскаду ГЕС на Дністрі.

Екологічна комісія Івано-Франківської обласної ради підтримала проект рішення облради «Про заборону погодження питання розміщення гідроелектростанцій вздовж річки Дністер», що її представила заступник голови обласної ради Ольга Галабала, передають Вікна.

 

Як писав Z, підприємство «Укргідроенерго» презентувало проект будівництва на Дністрі каскаду гідроелектростанцій. Кошторис проекту — 166 млн доларів та 400 млн євро.

 

Ольгя Галабала наголосила на екологічній небезпеці для регіону у разі будівництва ГЕС: обміління річки, перекриття шляху міграції риби, тощо.

 

Голова постійної депутатської комісії з питань екології та раціонального природокористування Михайло Якимчук повідомив, що Івано-Франківська обласна рада рекомендуватиме місцевим радам утриматись від погодження розміщень ГЕС на підпорядкованих територіях і звернеться до Тернопільської та Чернівецької облрад із пропозицією зробити так само.

 

«Ми створимо міжобласну робочу групу, яка буде забезпечувати виконання рішення про заборону ГЕС», – сказав голова комісії.

 

Раніше, як повідомляв Z, проти зведення каскаду ГЕС виступили екоактивісти, а згодом і працівники НПП «Дністровський каньйон».

23.12.2015