Пікетувальники Ратуші не знють, хто вони і для чого прийшли.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко вийшов поспілкуватись з учасниками пікету ЛМР, аби з’ясувати, чого вони хочуть і чим може допомогти міськрада, проте частина так званих активістів не змогла назвати вимог до влади, а частина відмовилась це робити, бо хоче пікетувати, пише Zaxid.net.

 

«Люди не можуть назвати чітко мету протесту та організації, які вони  представляють. Деякі люди сказали організації, які вони представлють, але сказали, що вони не є головними організаторами, кажуть, їм подзвонили та попросили прийти. Згодом підійшло кілька людей, які мають питання і ми беремо їх до вирішеня. Але яка загальна мета встановлення цих палаток, приходу людей – нам не відомо», – зазначив Андрій Москаленко.

 

Учасники зібрання стверджували, що подали заявку на проведення мирної акції, однак документів, які б підтверджували це, вони не надали. Схожа на організатора дівчина запевняла, що документи «ось-ось» принесуть, але цього так і не сталось.

 

Вона також заявила, що вимагає створення громадської ради при ЛМР. Андрій Москаленко пропонував дівчині висловити усі її вимоги до міськради, проте вона відповила, що краще провести пікет.

 

У розмові з Андрієм Москаленком різні люди висловлювали абсолютно різні і не пов’язані між собою вимоги. Одні протесувалиники стверджували, що захищають ялинки від вирубування, інші вимагали надати житло учасникам АТО. Ще один протестувальник вимагав впорядкувати дитячі майданчики, інший заявив, що вимагає звільнити головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, але не пояснив, чим саме той його не влаштовує.

 

Не змогли протестувальники назвати і координатора акції. Крім того, кожен з присутніх заявляв, що його запросив на акцію друг, знайомий, хтось повідомив про пікет у соцмережі.

22.12.2015