У рейтингу соціально-економічного розвитку Тернопільщина одна з останніх.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розрахувало перше рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів.

 

Згідно з результатами оцінювання, цього року найкращі показники з соцекономічного розвитку зафіксовано у Києві, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Вінницькій областях. Найгірші – у Чернігівської, Житомирської, Тернопільської, Донецької та Луганської.

 

Оцінювання здійснювалось на підставі інформації від міністерств, центральних органів виконавчої влади, державних адміністрацій за 26 показниками у 6 сферах.

 

Рейтинг визначався згідно з постановою Кабінету міністрів "Про затвердження порядку та методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики" від 21 жовтня 2015 року.

 

"Впровадження такої оцінки стане одним із складових елементів нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики. Це дозволить, базуючись на підходах європейського союзу, оцінити стан соціально-економічного розвитку областей. Також показники слугуватимуть індикатором ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності регіонів та забезпечення їх соціальної згуртованості і просторового розвитку", – ідеться у повідомленні міністерства.

 

21.12.2015