Йозеф Блаттер і Мішель Платіні відсторонені від футбольних структур на 8 років.

Відповідне рішення в понеділок, 21 грудня, ухвалила слідча палата при комісії з етики FIFA – повідомило видання Focus.

 

 

79-річному президентові Міжнародної федерації футбольних асоціацій Блаттеру і 60-річному голові Союзу європейських футбольних асоціацій Платіні заборонено займатися будь футбольною діяльністю. Також на функціонерів накладено грошові штрафи.

 

Причиною дискваліфікації найвищих футбольних функціонерів став скандал навколо двох мільйонів швейцарських франків, які Блаттер в 2011 році розпорядився перерахувати на адресу Платіні. Обидва футбольних чиновника стверджують, що гроші пішли на оплату консультаційних послуг, які Платіні як голова UEFA надавав FIFA з 1999-го до 2002-го року.

 

Своєї провини ні Блаттер, ні Платіні не визнали. Адвокати Мішеля Платіні подали апеляцію на такий вирок слідчої палати при комісії з етики FIFA. Якщо апеляція буде відхилена, Платіні остаточно втратить можливість брати участь у позапланових виборах президента FIFA, які відбудуться в 26 лютого 2016.

 

Формально цю посаду досі обіймає Блаттер. 29 травня 2015 він був обраний президентом Міжнародної федерації футбольних асоціацій на п'ятий термін поспіль. Через кілька днів Блаттер оголосив про свою демісію з посади, уточнивши, що виконуватиме свої обов'язки до обрання нового шефа організації.

21.12.2015