ЄУ пролонґує секторальні санкції та інші обмежувальні заходи проти Росії ще на півроку.

Відповідне рішення ухвалила Рада постійних представників країн-членів Європейської Унії. Про це в п'ятницю, 18 грудня, повідомило видання Focus з посиланням на слова голови Комітету зі закордонних справ Європейського Парламенту Ельмара Брока.

 

 

За його словами, це пов'язано з невиконанням Росією Мінських домовленостей. «Рішення принципово ухвалене на Раді», - зазначив Ельмар Брок.

 

Формальна ж процедура ухвалення даного рішення завершитися у понеділок, 21 грудня. Публікація рішення в офіційному журналі Європейської Унії очікується 22 грудня.

 

Станом на даний момент, термін дії санкцій ЄУ проти Російської Федерації закінчується у січні 2016 року. Після оформлення нового рішення антиросійські санкції, пов'язані з виконанням Мінських угод, діятимуть до 31 липня 2016 року.

 

Нагадаємо, що минулого тижня Італія заблокувала вирішення питання про автоматичну пролонґацію санкцій ЄУ проти Росії. На зустрічі амбасадорів країн-членів Європейської Унії в Брюсселі девятого грудня італійські дипломати попросили провести додаткову дискусію з цього питання. Пропозицію Італії підтримали кілька інших держав, зокрема Австрія і Угорщина. 

18.12.2015