Джемілєв і Чубаров відбули переговори із Ердоганом і Давутоглу.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв відбули переговори з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу.

 

Як повідомив Чубаров, розмова відбулася на борту урядового літака під час перельоту Конья-Анкара.

 

Напередодні ж, 17 грудня, лідери кримськотатарського народу зустрілися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом перед відвідуванням церемонії Себ-я Арус у Коньї – заходу, приуроченого до дня смерті засновника Ордена Мевляна Джеляледдіна Румі. За словами Мустафи Джемілєва, мета поїздки – "встановлення платформи співпраці між Туреччиною та Україною", інформує аґенція QHA.

 

Зокрема, лідери кримськотатарського народу відстоювали ініціативу щодо запровадження зони вільної торгівлі між двома країнами. Джемілєв зазначив, що Туреччина давно вважається стратегічним партнером України, але зараз саме той час, щоб реалізувати це партнерство на практиці.

 

Джемілєв і Чубаров також відбули детальні переговори із міністром закордонних справ Туреччини Мевлюдом Чавушоглу. "Ми говорили про блокаду. Розповіли про причини і нинішню ситуацію", – розповів Джемілєв.

 

18.12.2015